Sağlık

Kulak Arkası Sivilce Neden Çıkar, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kulak arkası sivilce özellikle son dönemde ciltte yaşanan sağlık sorunları arasında en ön planda olan sivilceler, bazı durumlarda vücudun hiç tahmin edilemez bölgelerinde ortaya çıkabilmektedir. Burun ucu, avuç iç, parmak ya da benzeri bölgelerin yanı sıra kulak arkasında çıkan sivilceler pek çok kimsenin ciddi sorunlar yaşamasına sebep olmaktadır. Kulak arkası sivilce neden çıkar? Merak edenler için sivilce oluşumu adına elverişsiz gibi görünüyor olsa da belli başlı sebeplerin kulağın arka bölümünde sivilce çıkmasına neden olabileceği belirtilmelidir.

Kulak arkasında sivilce gibi şişlik neden çıkar? Merak edenler için iki farklı temel sebep nedeniyle bu tarz oluşumlara kulak arkasında rastlanabileceği belirtilmelidir. İlk olarak normal bir sivilcenin oluşum sürecine etki eden nedenlerin, yani kir ya da pislik gibi durumların kulağın arka bölümünde sivilce çıkmasına neden olabileceği belirtilmelidir. Kulak arasında sivilce çıkmasının bir diğer önemli nedeni de kafa bölgesinde düzenli olarak kullanılan eşyalar olabilir.

Temel anlamda iki farklı sebep doğrultusunda ortaya çıkan kulak arkası sivilceleri bunlara bağlı olarak daha özel sebeplerden kaynaklanarak da ortaya çıkabilir. Kulak arkasında çıkan sivilcelerin tedavi edilmesi ya da kontrol altına alınması konusunda günümüzde pek çok doğal çözüm önerisi bulunuyor olmakla birlikte kulak arası sivilce nedenleri nelerdir? Sorusunun yanıtı da uygulanacak tedavi yöntemlerinin benimsenmesi adına son derece belirleyici olacaktır.

Özellikle kulak içinde sivilce tedavisi arayışında olanlar için doğal ve alternatif tedavi yöntemleri kısa süre içerisinde önemli etkiler vadediyor olmasının yanı sıra herhangi bir kimyasal ya da zararlı madde kullanımı gerektirmediğinden dolayı yaşanan sivilce sorunun daha da olumsuz bir hale gelmesinin önüne geçecektir. Bu kapsamda etkili bir tedavi için kulağın arka bölümünde ortaya çıkan sivilcenin neden oluştuğunun bilinmesi gerekmektedir.

Kulak Arkasında Sivilce Neden Çıkar?

Kulak arkası sivilce neden çıkar? Merak edenler için belirtilmiş olduğu gibi kulağın arka bölümünde çoğunlukla yağ veya sıvı birikiminden kaynaklanan sivilcelerin çıkmasının birden fazla sebebi bulunur. Kulağa doğrudan temas eden ve bölgesel kullanım için uygun olan bazı eşyaların yanı sıra kir veya pislik birikmesinden kaynaklanan durumların da yine kulak arasında sivilce oluşmasına sebep olabileceği bilinmektedir.

Bu kapsamda bölgesel olarak çıkan sivilcelerin nedenleri anlaşılacağı üzere daha özel sebeplerden kaynaklanabilmektedir. Kulak arkasında sivilce neden çıkar? Merak edenler için kulak arasında oluşan sivilce ya da benzeri oluşumların temel nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kulağın dış ya da iç bölümüne kum veya benzeri maddelerin kaçması
  • Yüksek düzeyde hijyen eksikliği ya da yeteri kadar sterilizasyonun sağlanmaması
  • Yoğun yağ tabakası birikimi
  • Şapka, kask ya da benzeri alet veya eşya kullanımının yoğun bir biçimde gerçekleşmesi
  • Kulağın delinmesi ya da enfeksiyon oluşumuna sebep olabilecek küçük yaralar
  • Aşırı düzeyde yoğun stres veya kaygı durumları
  • Yoğun şekilde tüketilen yağlı yiyecekler

Gibi durumlar kulakta ucu olmayan sivilce ya da benzeri oluşumların ortaya çıkabilmesine neden olan başlıca faktörler arasındadır.

Tüm bu durumlara ek olarak pek çok kimse tarafından merak edilen bir başka durum da kulak iltihabı sivilce yapar mı sorusudur. Kulak iltihabı, tipik bir enfeksiyon olduğundan ve enfeksiyon sonucunda dışarıya kirli sıvı maddelerin akıyor olması iltihap sonucunda sivilce oluşumuna tetikleyebilir. Dolayısıyla her zaman olmasa bile kulak iltihabının da sivilce oluşumuna sebep olabileceği belirtilmelidir.

Kulak Arkası Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

kulak arkası sivilce neden çıkar
kulak arkası sivilce neden çıkar

Kulağın dış ve iç yüzeyinde yaşanan cilt sağlığı temelli sorunların günümüzde aktif olarak çözüme kavuşturulmasını sağlayan pek çok tedavi yöntemi bulunduğu gibi doğal ve bitkisel tedavi arayışında olanlar için de kulak arkası sivilce tedavisi bulunmaktadır. Doğal bazı ürünlerden yapılan kürler veya karışımların kulağın dış ya da iç ön bölgesinde gelişim gösteren yağlı sivilce tabakalarına karşı son derece etkili olduğu bilinmektedir.

Kulak Arkası Sivilceyi Tedavi Etmek İçin Doğal ve Bitkisel Yöntemler

Kulak arasında ucu olmayan sivilce oluşumunun ortaya çıkması durumunda bitkisel ve doğal çözüm yollarının benimsenmesi pek çok konuda avantaj sağlayacaktır. Her şeyden önce bitkisel yöntemler herhangi bir kimyasal ya da yapar ürün temasını önleyeceği için sivilcelerin doğal yollardan kontrol altına alınması daha sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmektedir. Günümüzde kulak arkası sivilce nasıl geçer kapsamında en çok tercih edilen iki bitkisel karışım bulunmaktadır. Söz konusu karışımlar;

  • Zerdeçal ve Bal Karşımı
  • Elma Sirkesi

Şeklindedir ve her iki yöntemde kulak arkasında ortaya çıkan sivilceleri kurutarak yok etme konusunda alternatif ve geleneksel tıp kapsamında en çok tercih edilen doğal yaklaşımlardır.

Zerdeçal ve Bal

Küçük bir kabın içerisinde zerdeçal ve balın etkili bir biçimde karıştırılmasıyla hazırlanan zerdeçal bal karışımı günümüzde kulak içinde sivilce bitkisel tedavisi kapsamında en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. İyice iç içe geçmesi sağlanan zerdeçal ve balın sivilcenin oluştuğu bölgeye sürülmesi ve bir süre beklendikten sonra temizlenmesi yeterli olacaktır.

Elma Sirkesi   

Günümüzde çok tercih edilen kulak içinde sivilce bitkisel tedavisi yöntemleri arasında bulunan bir diğer karışım da elma ve sirkenin birlikteliğinin doğurduğu yüksek düzeyde hijyenik karışımdır. 1 çay kaşığı elma sirkesi ve su karışımının efektif bir biçimde karıştırılması ve pamuk yardımıyla sivilce oluşumunun gerçekleştiği bölgeye sürülmesi, 10 dakika kadar bekledikten sonra temizleme işlemin yapılması yeterli olacaktır.

Aşağıda bulunan linke tıklayarak sağlık kategorimizde bulunan diğer içeriklerimizi okuyup bilgi edinebilirsiniz?

https://kadinn.com.tr/saglik/

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu